xkuchtik.cz

 

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK 2.

 

INGREDIENCE: 250g žemle krájené na kostky, 2 vejce, snítka petržele, lžička soli, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, špetka muškátového květu, špetka bílého pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle zastříkneme mlékem, necháme nabobtnat, přidáme mouku, žloutky, rozsekanou petržel, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty.
Tu podle klasického receptu vkládáme na bavlněný šátek přetřený olejem, stočíme do válečku a na koncích zavážeme provázkem. Vložíme do vroucí vody a 15 - 20 minut vaříme. Místo šátku je možno použít potravinářskou fólii.

 


Vloženo:11. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz