INGREDIENCE: 450 g mraženého listového špenátu, 2 vejce, 75 g hladké mouky, na špetku nože prášku do pečiva, 150 ml mléka, 50 ml minerální vody, 8 šalotek, 2 stroužky česneku, 175 g kozího sýra, 3 lžíce oleje, 1 lžíce provensálského koření, 370 g pokrájených rajčat (i sterilizovaných), 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, sladká paprika, rozmarýn na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme rozmrazit. Ušleháme vejce se špetkou soli, vmícháme prosetou mouku a prášek do pečiva. Přidáme mléko a minerální vodu a necháme 20 minut kynout. Šalotku oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek jemně posekáme. Rozdrobíme kozí sýr. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm šalotku a česnek. Přidáme koření, rajčata, kečup a asi 7 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a paprikou.