xkuchtik.cz

 

LASAGNĚ PEČENÉ S KAPŘÍM MASEM.

 

INGREDIENCE: 200g lasagní, 400g kapřího masa, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 150g eidamu, 100g oleje, oregáno, sůl, bešamelová omáčka, 100g másla, 150g hl. mouky, 500g mléka, 2 žloutky, muškátový květ, pórek, červené víno, sůl, polévkové koření.

POSTUP PŘÍPRAVY: V rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a dobře rozvaříme v hustou omáčku. Ochutíme kořením, a až mírně vychladne, vmícháme žloutky. Kapří maso nasekáme na kostičky, pórek na plátky a na másle orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme a ochutíme kořením na ryby, nakonec vmícháme sekanou zelenou petrželku. Pekáček nebo misku z jenského skla vymažeme máslem a postupně vrstvíme lasagní, třetinu masa, strouhaný sýr a bešamelovou omáčku. Povrch zasypeme sýrem a pečeme 40 min. při 180°C.

 


Vloženo:7. 4. 2003  
http://www.xkuchtik.cz