INGREDIENCE: 4 ks vepřové kotlety, 100g mrkve, 100g celeru, 100g pórku, 50g žampionu, 100g květáku, 50g zeleného hrášku, 1 dl bílého vína, 80g oleje, česnek, sůl, ml. pepř, Vegeta, 1 lžíce hl. mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou mrkev, pórek a celer nakrájíme na kousky, květák rozebereme na růžičky a žampiony nakrájíme na plátky. Kotlety nasolíme, mírně naklepeme a opečeme z obou stran prudce na oleji. Poté i s výpekem přemístíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí spolu se zeleninou a žampiony asi 25 min. Mouku promícháme ve víně, zalijeme maso a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Dusíme do měkka, podle potřeby ještě podlijeme nebo dosolíme. Příloha : bramborová kaše