xkuchtik.cz

 

FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA.

 

INGREDIENCE: 500g očištěného kapra, 200g mražených krevet, 4 loupaná rajčata, 1 cibule, 1 1 dl bílého vína, olej, 2 brambory, 2 stroužky česneku, 80g mrkve, 100g pórku, sůl, tymián, šafrán, hřebíček, bobkový list, polévkové koření, bílá veka nebo toastový chléb.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 1 l vody dáme vařit kostičky nakrájených brambor s kolečky cibule, mrkne, plátky česneku, pórku, kořením a solí. Necháme asi 5 min. vařit a pak přidáme kousky rybího masa, krevety, na čtvrtky nakrájená loupaná rajčata a necháme 20 min. zvolna povařit. Pak přidáme víno, 2 lžíce oleje, necháme přejít varem a odstavíme. Bílou veku nebo toastový chléb opečeme nasucho a přidáme do polévky.

 


Vloženo:18. 6. 2003  
http://www.xkuchtik.cz