INGREDIENCE: 2 vejce, 30g másla, 1 svazek kerblíku, 100g tvarohu, 50g kukuřičné krupičky, muškát, 500g brambor, sůl, 400 ml vývaru, 250 ml smetany, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oddělíme vejce. Žloutky utřeme se změklým máslem. Otrháme lístky kerblíku a čtvrtinu jich odložíme stranou, zbytek jemně nasekáme. Vše smísíme s tvarohem a krupičkou a dochutíme muškátem. Našleháme tuhý sníh z bílků, které lehce vmícháme do těsta a uložíme na hodinu do chladničky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Nasypeme je vařící osolené vody a vaříme asi 20 min. Slijeme je a propasírujeme. Smísíme vývar se smetanou, přidáme bramborové pyré, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Dvěma lžícemi vykrajujeme z těsta nočky a zavaříme je do osolené vody. Když vyplavou na hladinu, vyjmeme je a dáme do polévky. Ozdobíme lístky kerblíku.