INGREDIENCE: 350g hl. mouky, 150g mouč. cukru, 180g másla, 70g ml. ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál přesejme moku, přidáme náležité suroviny a zpracujeme v těsto, ze kterého vyválíme plát o síle 2 mm a radélkem na těsto nakrájíme obdélníky asi 4x6 cm a natáčíme na trubičky, dáme na potřený plech a pečeme asi 10 min. Vychladlé trubičky poléváme čokoládou a dva dny před svátky plníme pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem .
Pařížská šlehačka: ¼ l šlehačky, 70g strouhané čokolády, přivedeme do varu a dáme vychladit. Vychlazenou ušleháme a sáčkem plníme trubičky.
Máslový krém: 200g másla, 200g cukru, 140g ořechů, rum. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ořechy a rum.