INGREDIENCE: 100 g moučkového cukru, 100 g mandlí, bílek
POSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a osušené mandle najemno nastrouháme, přidáme prosetý cukr
a vidličkou napěněný bílek, třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li hmota řídká, přidáme cukr
v opačném případě ještě kousek bílku. Rozdělíme marcipán na dvě části a potravinářským barviv
je obarvíme.
Marcipánový provázek: Prsty vyválíme dva tenké provázky - každý ° z hmoty jiné barvy, poté je svineme dohromady a nožem nakrájíme na malé kousky. Prsty stlačíme oba konce, aby se provázek nerozplétal.
Spirálky: Dvě marcipánové hmoty odlišných barev rozválíme na placky, dáme : je na sebe a zabalíme jako roládu. Nožem nakrájíme na plátky.
Trojúhelníčky: Marcipánovou hmotu jedné barvy válečkem rozválíme, položíme na ni váleček marcipánu jiné barvy a pevně svineme dohromady. Celý váleček můžeme vytvarovat do tvaru trojúhelníku, nakonec nožem nakrájíme na plátky.
Další varianty: Marcipánovou hmotu válečkem rozválíme na silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Ty potom ozdobíme mandlí nebo je máčíme v čokoládě.