INGREDIENCE: 800g hovězího roštěnce, 60g hl. mouky, 100g šípkového protlaku, 50g strouhaného perníku, 3 lžíce rajčatového protlaku, worcester, 1 badyán , 1 citron, cukr, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečeme maso, okořeníme solí, pepřem a worcesterem, podlijeme a pečeme pod poklicí v troubě. Potom přidáme mouku, rajský protlak a po prohřátí zalijeme necelým litrem vody. Přidáme šípkový protlak s perníkem, ochutíme citronem, cukrem a mletým badyánem. Vše povaříme
ŠÍPKOVÝ PROTLAK.
POSTUP PŘÍPRAVY: Šípky rozpůlíme a vyčistíme od semen a osin, potom vyčištěné slupky několik minut vaříme, potom je prolisujeme lisem na česnek. Následně hmotu přepasírujeme přes sítko a malinko zredukujeme. Můžeme zavařit do skleniček.