INGREDIENCE:250g hladké mouky, 100g hrubé mouky, 50g cukru, 150g tuku, 2 žloutky, asi
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, rozehřátého tuku, žloutků, mléka, droždí a soli vypracujeme kynuté těsto a necháme je pod ubrouskem vykynout na teplém místě. Z vykynutého těsta utvoříme váleček, nakrájíme jej na třicet až třicet pět kousků, které stočíme do kouliček. Rozválíme je do elipsovitého tvaru,podélně je poklademe ořechovou nádivkou, utvoříme z nich rohlíčky a spojem dolů je položíme na omaštěný plech: potřeme je žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka a nechám je nakynout. Ještě jednou je potřeme žloutkem s mlékem a krátce necháme oschnout v chladnu. Po vykynutí je u obou konců stiskneme,vložíme je do dobře zahřáté trouby
a pečeme.Po chvilce příkon tepla zmírníme a rohlíčky dopečeme.
OŘECHOVÁ NÁDIVKA.
INGREDIENCE: 150 g mletých ořechů, 100g krupicového cukru, 3 dl mléka, asi150g piškotů,
1 lžíce rumu,vanilkový cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko a cukr uvedeme do varu, přidáme ořechy a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nádivku sejmeme s plotny, zahustíme umletými piškoty a ochutíme rumem
a vanilkovým cukrem.