INGREDIENCE: 200 g sýra Primátor, i smetanový tavený sýr, 1 stroužek česneku, 300 ml bílého vína, 1 neplná lžíce maizeny, mlety pepř, muškátový oříšek, 30 ml Griotky, 5 nožiček pražských párků, 5 menších cibulí, rohlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Misku vytřeme česnekem, nalijeme do ní sladké kořeněné bílé víno a zahřejeme. Potom za stálého míchání přidáme na drobné kostičky nakrájený Primátor a tavený smetanový sýr. Zahříváme, až se za stálého míchání sýr roztaví. Do roztaveného sýra přidáme ve 2 lžících vody rozmíchanou maizenu a opět zahříváme. Nakonec hladkou sýrovou taveninu okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme griotku a nádobu připravíme na vařič do středu stolu. Před každého hosta připravíme talířek s prohřátým na kolečka nakrájeným párkem, cibulí a plátky rohlíku s dlouhou vidličkou. Každý si napíchne kolečko rohlíku, cibule a nebo párku, namočí do fondue, nechá nepatrně zchladnout a potom ochutnává. Vhodným doplňkem je salát z čerstvé zeleniny.