xkuchtik.cz

 

TŘEZALKOVÝ MED.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Pět hrstí květů třezalky posypeme cukrem a zakapeme citronem. Promícháme a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Poté zalijeme ½ l studené vody a opět necháme do dalšího dne vyluhovat. Poté uvedeme směs do varu a vypneme, necháme zchladit a přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1 kg cukru a dvěma nakrájenými citronu (na plátky). Necháme vychladnout. Poté opět začneme zahřívat , přecedíme přes čisté plátno a zahříváme, až začne tekutina houstnout a vypadat jako med. Horký med plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V době chřipek a nachlazení podáváme po lžičkách.

 


Vloženo:19. 5. 2003  
http://www.xkuchtik.cz