xkuchtik.cz

 

PROVENSÁLSKÁ PIZZA.

 

INGREDIENCE: Těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 20 g droždí, trochu soli, 4 lžíce oleje nebo rozehřátého rostlinného tuku, 2 vejce, 200 ml vody, špetka cukru. Náplň: několik lžic paprikového kečupu nebo rajčatového protlaku promíchaného se lžící hořčice, 2 cibule, 3 rajčata, sůl, 100 g uzeného masa, 2 papriky, 1 malý pórek, 150 g sýra Blaťácké zlato. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Necháme ho vykynout a potom přidáme do mouky předem promíchané s práškem do pečiva. Přidáme tuk, 1 vejce, trochu soli a vlažnou vodou v míse zaděláme hladké těsto jako na koláče. Necháme ho na teplém místě vykynout a potom vytvarujeme menší koláčky, na které dáme náplň, opět je necháme vykynout a ve středně teplé troubě na pomaštěném plechu je potřené druhým vejcem upečeme. Náplň: dno koláčů potřeme kečupem nebo rajčatovým protlakem promíchaným s hořčicí. Potom posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, rozprostřeme na kolečka nakrájená rajčata, osolíme a posypeme nadrobno rozsekaným uzeným masem a očištěnými paprikami. Opět pokapeme kečupem nebo protlakem s hořčicí a poklademe očištěným na drobné kousky nakrájeným pórkem. Necháme v dobře vyhřáté troubě zapéci, posypeme na kostičky rozkrájeným sýrem a dopečeme.

 


Vloženo:22. 11. 2000  
http://www.xkuchtik.cz