Celer: Má příznivý vliv na naší nervovou soustavou. Také je doporučován a má příznivě působit proti revmatismu.
Fazole obyčejné: Při léčbě i prevenci cukrovky. Obsahuje též minerální látky jako K, S, Fe, Mg.
Mrkev: Obsahuje také hodně železa. Působí proti nechutenství a neurózám. Pro kojící matky má mít konzumace syrové mrkve příznivý vliv na mateřské mléko.
Petržel: Pomáhá proti kornatění cév a čistí krev.
Rajská jablíčka: Obsahují mimo jiné více vitamínu E a také čistí krev.
Ředkvička: Pomáhá při jaterních onemocněních , chorobách kloubů a bolesti hlavy, posiluje činnost jater a ledvin.
Tvaroh: Pomáhá vnitřně při chorobách jater, žlučníků, zánětech žaludku a střev a také při chorobách látkové výměny a při obezitě. Zevně pomáhá při různých otocích, zánětech žil a zatvrdlinách.
Hrušky: Mimo svou výživnost jsou bohatá na vápník potřebný k tvorbě kostí.
Železo: Hodně obsahuje sójová a kokosová moučka, hrách, čočka, fazole, fíky, švestky, meruňky, pažitka i ostatní zelené natě.
Kvasnice: Pivovarské droždí účinně ovlivňuje přeměnu cukru a tuku v těle a jsou nepostradatelné pro obsah vitamínu skupiny B a chrómu.