INGREDIENCE: 350 g zmrazeného špenátu, 50 g mouky, 3 žloutky, asi půl hrníčku mléka, sůl, sníh ze 4 bílků. Pomazánka : 4 vejce, 1/2 cibule, 1 lžička másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žloutky, mléko a sůl, pak po částech zmrazený a již rozmrzlý špenát. Rozmixujeme, míšeninu přendáme do mísy, přidáme dobře ušlehaný sníh z bílků a nakonec 5 dkg hrubé mouky. Na plech dáme čistý papír, potřeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Směs natřeme na papír a pečeme nejprve ve vyhřáté troubě, za několik minut oheň stáhneme. V kastrolku si zatím zpěníme na másle cibulku a na ní umícháme vejce. Hotovou omeletu potřeme míchanými vejci a stočíme. Roládu krájíme jako piškotovou balenku na řezy a podáváme s bramborem, nebo jen s houskou jako předkrm.