POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci oleje opražíme několik proužků slaniny. Pak ji vyjmeme a dáme stranou. Na pánev přidáme 4 nahrubo nakrájené cibule a 4 nasekané stroužky česneku. Dále přidáme na větší kousky nakrájenou malou cuketu a 4 zralá rozkrájená rajčata. Vše okořeníme ostrou chilli papričkou a lžičkou oregana. Osolíme a přidáme 500g vařených fazolí (černé a bílé nebo červené), podusíme, aby pokrm měl málo šťávy. Potom lžící vytvoříme čtyři důlky a rozklepneme do nich čtyři vejce. Na chvíli přiklopíme poklicí, až se žloutky zastřou. Podáváme s hlávkovým salátem nakrájeným na tenké proužky a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme navrch přidat slaninu. Příloha: topinky z bílého chleba.