INGREDIENCE: 1 květák, 3 vejce, 2 lžíce hl. mouky, 3 lžíce másla, 150 ml mléka, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáče, 1 lžička směsi Kari koření.
POSUP PŘÍPRAVY: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které za stálého míchání přilijeme mléko a uvaříme na hustou hladkou kaši. Do prochladlé hmoty přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, kari a z bílků ušlehaný sníh. Nakonec přidáme růžičky květáku a vše promícháme. Květákovým těstem naplníme dobře vymazaný a vysypaný pekáček. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.