xkuchtik.cz

 

POLÉVKA ZE SLEZINY (NEBO JÁTROVÁ).

 

INGREDIENCE: 1 l vody, 200 g sleziny nebo jater, 50g mouky, 1 menší cibule, 50g tuku, 200 g zeleniny (celer, petržel, menší kousek mrkve, poněvadž slezina je sama nasládlá), sůl, 1 žloutek.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme asi půl šálku osolené vody a po kouscích přihazujeme krájenou slezinu a cibuli. Mixujeme asi minutu. Z tuku a mouky uděláme 5 zlatavou jíšku, zalijeme studenou vodou a rozkvedláme (nebo rozmixujeme). Do ní pak přidáme na kostečky nakrájenou zeleninu a kaši ze sleziny a vaříme asi 20 minut. Do hotové již polévky dáme čerstvý žloutek, který nevříme, nýbrž jen prohřejeme. K polévce podáváme osmaženou žemli.

 


Vloženo:22. 11. 1999  
http://www.xkuchtik.cz