xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ PANENKY V OŘECHOVÉ KRUSTĚ

 

INGREDIENCE: 200g ořechové směsi (lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy), svazek bylinek (petrželka, tymián, pažitka), olej, 1 lžíce strouhanky, sůl, ml. pepř, 600g vepřových panenek, 1 vejce, hl. mouka na rozválení těsta, 200g povoleného mraženého listového těsta, 1 lžíce másla, 4 karotky, 3 šalotky, 100g sterilovaných kukuřičných zrn bez nálevu, 100g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu, 150 ml smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a bylinky nasekáme najemno, ořechy orestujeme na 1 lžíci oleje. Sejmeme z ohně, přidáme bylinky, strouhanku, sůl, pepř a promícháme. Panenky očistíme, omyjme a osušíme. Z vejce oddělíme bílek a vmícháme jej do ořechové směsi. Pracovní desku pomoučníme. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a každý rozválíme na obdélník větší než vepřová panenka. Na těsto rozdělíme ořechovou směs a na každý díl položíme maso. Zarolujeme a dobře uzavřeme ze všech stran. Závitky položíme na plech vyložený pečícím papírem, troubu předehřejeme na 175°C. Žloutek rozšleháme a potřeme jim záviny. Pečeme asi 20 min. Karotky oškrábeme a nakrájíme na proužky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Maso rozehřejeme a zeleninu na něm 4 min. restujeme. Přidáme kukuřici a fazolky, zalijeme smetanou a již jen prohřejeme. Panenky podáváme s ochucenou zeleninou.

 


Vloženo:18. 1. 2007  
http://www.xkuchtik.cz