INGREDIENCE: 500 g vepřové plece bez kosti, 1 sterilovaná směs Halali (mrkev, celer, petržel v kořeněném nálevu), špetka celého pepře, špetka nového koření, 4 bobkové listy, 3 lžíce kečupu 2 lžíce hladké mouky, polévková lžíce oleje, 2 dl červeného vína, hrstka rozinek, špetka pepře, špetka soli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji ji v troubě opečeme. Přidáme protlak a po zapečení do pekáče vsypeme scezenou směs Halali, pepř, nové koření a bobkový list. Poté vložíme do směsi i kousky masa a dobře promícháme. Podlijeme vodou a 7 dl vína. Pečeme doměkka za občasného promíchání a podlití. Mezitím připravíme zlatavou jíšku. Po upečení maso vyjmeme, podle potřeby do výpeku dolijeme vodu, přidáme jíšku a zahustíme do konzistence omáčky. Přidáme rozinky. Táhnutím v troubě provaříme, necedíme. Dochutíme solí, podle chuti můžeme přidat trochu krystalového cukru, dolijeme zbytkem vína.