INGREDIENCE: 750 g vysokého bůčku bez kosti, špetka soli, 1 lžíce česnekové pasty, špetka kmínu, 4 housky, 1 dl mléka, 1 vejce, špetka muškátového květu, dvě polévkové lžíce hladké mouky, 2 cibule.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme česnekovou pastou. Středem vyřízneme do bůčku kapsu, naplníme nádivkou, zašijeme nebo sepneme párátkem a pokmínujeme. Náplň: Housky roztrháme na kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Vejce rozdělíme, z bílku vyšleháme sníh, do housek vmícháme žloutek, přidáme muškátový květ, osolíme, půlku cibule nastrouháme najemno a vmícháme do hmoty. Nakonec přidáme sníh. Je-li hmota řídká, dotáhneme ji strouhankou. Poté můžeme plnit bůček. Naplněný okořeněný bůček vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, vložíme do trouby, zapečeme. Hřbet bůčku pořežeme do čtverečků, podlijeme vodou a za občasného přelévání pečeme do měkka. Po upečení bůček vyjmeme, výpek vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vodou, prošleháme metlou, provaříme v troubě, až tuk vystoupí na povrch. Poté výpek scedíme, osolíme, z bůčku odstraníme nitě nebo párátka, nakrájíme a podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím.