xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ ŘÍZKY.

 

INGREDIENCE: 4 vepřové plátky z kýty (po 120 g), sůl, mlety černý pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce másla, 4 naložené okurky ve sladkokyselém nálevu, 1 červené papriky, 1 vejce natvrdo, 1 malá cibule, 4 plátky z rajčete, 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 4 feferonky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa omyjeme, osušíme a z obou straň jemně naklepeme. Potom plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na kostičky a vejce na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme máslem. Řízky rozložíme do misky a rozprostřeme na ně okurky, vejce, papriku, plátky rajčete, cibuli a posypeme sýrem. Připravenou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme zhruba 25 minut. Zapékané řízky zdobíme feferonku a podáváme s restovanými bramborami a tatarskou omáčkou.

 


Vloženo:25. 9. 2006  
http://www.xkuchtik.cz