xkuchtik.cz

 

BABIČČIN DRDOL V KOŠÍKU.

Od Babičky.

 

INGREDIENCE: 50 g kuřecího masa, 50 g vepřové panenky, 50 g králičího masa, 50 g anglické slaniny, 30 g valašské klobásy, 200 g mražené růžičkové kapusty, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, jalovčinky, 50 ml smetany, 20 ml slivovice, hladká mouka na obalení, olej na smažení, 300 g nastrouhaných syrových brambor.

POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Kuřecí maso potřeme česnekem, vepřovou panenku posypeme drcenými jalovčinkami a zakapeme slivovicí. Králičí maso protáhneme anglickou slaninou a všechny plátky obalíme v hladké mouce a smažíme na oleji. Hotové plátky přeneseme na talíř a ve výpeku orestujeme nakrájenou klobásu a cibuli, zalijeme smetanou a odstavíme. Syrové brambory nahrubo nastrouháme a košík do fritovacího hrnce (nebo sítko na hlubší pánvi) vyložíme i po stranách touto směsí a v rozpáleném oleji usmažíme. Dále nakrájíme anglickou slaninu, přidáme kapustu, česnek, sůl, pepř a dáme zapéct na 15 minut do trouby. Košík z brambor položíme na talíř,vyložíme listem hlávkového salátu a naplníme masem. Přelijeme výpekem s cibulí a klobásou, uložíme zapečenou kapustu a podáváme.

 


Vloženo:18. 4. 2007  
http://www.xkuchtik.cz