INGREDIENCE: Špalek vepřové plece (asi 700g), sůl, hořčice, 4 plátky ang. slaniny, olej, 4 žampióny, citr. šťáva, 2 vejce, kousek červené a zelené papriky, kousek bujónové kostky, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžíce másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko rozkrojíme v plát, rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou, z niž jsme odkrojili kůži. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citr. šťávou, krátce osmáhneme na oleji, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a umícháme řidší nádivku. Potřeme ji připravené maso, vše poklademe nudličkami paprik, stočíme do rolády a pevně ji ovineme silnou nití. Roládu opečeme po všech stranách na oleji, podlijeme trochou vody, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Při tom roládu obracíme, poléváme šťávou a podléváme vodou. Zároveň seškrabujeme ze stran pekáče připečenou šťávu. Měkkou roládu vyjmeme, do šťávy přidáme mouku rozetřenou ze změklým máslem a mícháme, až se šťáva povaří. Roládu můžeme podávat teplou i studenou. .