INGREDIENCE: Piškot: 5 vajec. 100g cukru krupice, 100g poloh. mouky, 1 vanil. cukr, 1 prášek do pečiva, jahodová marmeláda.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vajíčka se vyšlehají s cukrem, vmícháme vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 min. Necháme vychladnout a na piškot natřeme marmeládu. Poté navršíme vrstvu jahodové náplně.
Náplň: 500g jahod, 150g mouč. cukru a šťáva ze 2 citronů se ušlehají. Do 1 dl vody se zamíchá 40g želatiny, přivede se k varu zamíchá se do jahod. Pak se ušlehají 2 šlehačky se 2 ztužovači a zamíchají se opět do jahod, vše položíme na piškot a dáme do lednice ztuhnout. Potom se potře polevou.
Poleva: 4 dl vody smícháme se 30g červené želatiny, přivedeme do varu a podle návodu na želatině přidáme cukr a citron. Jak začne želatina tuhnout potřeme jí piškot a necháme opět ztuhnout v lednici.