xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ RAGÚ NADIVOKO.

 

INGREDIENCE: 500g vepřové plece bez kostí, olej, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 cibule, ml. pepř, ml. nové koření, tymián, bobkový list, sklenka červeného vína, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hl. mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Na oleji zpěníme zeleninu nakrájenou na nudličky, přidáme drobně nakrájenou cibuli a vše osmáhneme. Pak vmícháme maso a krátce je opečeme po všech stranách. Hned je podlijme části vína a trochou vody, přidáme koření a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme, až téměř změkne. Přidáme kečup a moukou rozmíchanou v trošce vody a dusíme, až maso změkne. Nakonec vmícháme víno a pokrm prohřejeme.
Příloha: různě upravená rýže nebo houskový knedlík.

 


Vloženo:12. 2. 2005  
http://www.xkuchtik.cz