INGREDIENCE: 2 lžíce sádla nebo másla, 1 cibule, kmín, 8 vrchovatých lžic vařeného propasírovaného hrachu, 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě, ml. černý pepř, sůl ,5 lžic strouhanky, 2 vejce.
Na obalení: 1 vejce, 1 lžíce mléka, 4 lžíce hl. mouky, 150g strouhanky, olej na smažení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vsypeme na rozehřátý tuk. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zpěnit. Pak ji odstavíme a dáme vychladnout. Hrách rozetřeme na kaši a spolu s petrželovou natí, pepřem, solí a strouhankou vmícháme k cibulce. Směs zahustíme vejci a promícháme. Z hmoty tvoříme placičky nebo kuličky velké asi 3 cm a obalujeme je v hl. mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance. Smažíme j na oleji dozlatova. Příloha: bramborová kaše a zelenina.