INGREDIENCE: Kapr, sůl, petrželka, bylinkové máslo, 5 paprik, 4 cibule, rajčata, 5 stroužků česneku, 3 zakysané smetany.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, zbavíme šupin, nakrájíme na podkovy, osolíme, přidáme petrželku a položíme jej do nádoby ze skal. Přidáme asi 250g bylinkového másla, které rozdělíme na části a rovnoměrně rozložíme do nádoby. K porcím kapra přidáme papriku, cibuli a rajčata, dále stroučky česneku a šlehačkovou smetanu. Papriku a cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na polovinu, rajčata nakrájíme na měsíčky a česnek nadrobno. 2/3 zeleniny přidáme do nádoby, přikryjeme a mírném ohni dusíme asi 15 minut. 1/3 zeleniny osmažíme na slanině a přidáme spolu se smetanou do nádoby. Dusíme 5 minut. Příloha: brambory přelité vývarem z dušení.