INGREDIENCE: 1 kg bílého zelí, 500g mletého masa (vepřové a hovězí), 1 pórek, 1 cibule, 2 rajčata, sůl, 2 lžičky kari, pepř, 1 stroužek česneku, 150g tvrdého sýra, 400g bramborové kaše, rostlinný olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme košťál. Omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lehce v oleji osmažíme zelí, pórek a cibuli spolu s kari, česnekem, pepřem a solí. Mleté maso osmažíme do sypké konzistence a připravíme si bramborovou kaši. Doprostřed ohnivzdorné mísy dáme maso a na ně zelí. K okrajům mísy dáme kaši. Nahoru položíme vykrájená rajčata a zasypeme strouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 200°