INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 1 rohlík, 1 vejce, hl. mouka, sůl, ml. pepř, tymián, olej, 1 cibule, 150g žampiónů, citr. šťáva, 200g másla, 1 sklenička smetany, 3 lžíce mraženého hrášku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme trochou vody a necháme nasáknout. Pak z něj přebytečnou vodu vymačkáme, rohlík rozmělníme, přidáme mleté maso, vejce, asi 3 lžíce hl. mouky, sůl,, koření, kousek drobně nakrájené cibule a směs dobře promícháme. Utvoříme z ní krokety, opečeme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme ji několika lžícemi vody, uvedeme do varu, přidáme zpět krokety a dusíme pod poklicí. Při tom je jednou obrátíme. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citr. šťávou a krátce podusíme na másle. Dušené krokety vyjmeme, do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou se smetanou a za stálého míchání podusíme. Přidáme zpět krokety, žampióny, hrášek a krátce podusíme. Omáčku dochutíme citr. šťávou.