xkuchtik.cz

 

PEČENÝ KAPR PETRA VOKA.

 

INGREDIENCE: Kapr, olej, máslo, cibule, žampiony, sterilovaná paprika, citron, hladká mouka, smetana, brambory.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a vykostíme. Z osušených filetů uděláme porce, které osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opečeme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, přidáme ušlehanou smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a dosolíme. Šťávu zjemníme máslem, vložíme do ní porce kapra a společně dodusíme. Při podávání přeléváme kapra smetanovou omáčkou a zdobíme plátky kapie. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

 


Vloženo:24. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz