INGREDIENCE: 4 kapří hlavy, rybí vnitřnosti – jikry a mlíčí, 1 středně velký celer, 2 petržele, 2 mrkve, 1 cibule, máslo, muškátový květ, sůl, hladká mouka, zelená petrželka, housky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce vložíme kapří hlavy, polovinu kořenové zeleniny a celou cibuli. Zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme asi tak 45 minut, pak necháme vychladnout. Hlavy vyndáme a obereme z nich maso, vývar scedíme. Připravíme si kořenovou zeleninu – na kostičky nakrájíme mrkev, celer a petržel. Zeleninu dozlatova opražíme na másle. Na kostičky nakrájíme i housky, které také opečeme na másle. Připravíme si jíšku – na másle opražíme hladkou mouku, připravíme středně světlou jíšku. Do vývaru vložíme opraženou zeleninu a nalijeme jíšku. Krátce povaříme. Téměř na závěr přidáme rybí vnitřnosti (jikry a mlíčí) a maso z rybích hlav a muškátový květ. Polévku podáváme s osmaženou houskou, nezapomeneme ji ozdobit zelenou petrželkou.