INGREDIENCE: 4 vejce, 200 cukru krupice, 180g proseté poloh. mouky, 100g Solamylu, dřeň z 1 vanilkového lusku, 250g rostlinného tuku na pečení nebo másla, tuk a hrubá mouka na formu.
Na polevu: 80g mléčné čokoládové polevy, 40g tmavé čokoládové polevy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme. Třeme je za postupného přidávání cukru do pěny, bílky vyšleháme v tuhý sníh. Mouku promícháme společně se Solamylem a vanilkovou dření. Troubu předehřejeme na 170°C. V kastrolu rozpustíme tuk nebo máslo a přivedeme jej k varu. Do vaječné pěny vmícháme tuhý sníh, mouku se Solamylem a vanilkou a nakonec horký tuk. Z těsta odebereme polovinu, do které vmícháme po lžících kakao a dobře je zapracujeme. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Poté do připravené formy po lžících, na jedno místo, lijeme střídavě oba druhy těsta. Těsto se důkladně rozlije po celé formě. Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme asi 50 min. Po upečení necháme bábovku 10 min. ve formě a pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a počkáme, až úplně vychladne. Poté ji přeléváme nejdříve mléčnou polevou a než poleva úplně zatuhne, ještě ji ozdobíme tmavou polevou. Necháme zatuhnout pak ji krájíme na plátky.