xkuchtik.cz

 

CHŘEST NEBO PÓREK S HOLANDSKOU OMÁČKOU

 

INGREDIENCE: 600 g čerstvého chřestu nebo 750 g mladých tenkých pórku, 100 g šunky, 1 lžička soli, 1 lžičky cukru.
Holandská omáčka: 4 čerstvé žloutky, 80 g másla, 1,5 dl vývaru z chřestu, 4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvý chřest nebo pórek svážeme do svazečků a uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka.
Mezitím si připravíme holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepneme do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahříváme za stálého šlehání dohusta. Přidáme víno nebo citrónovou šťávu, osolíme a zjemníme máslem. Omáčka se nesmí vařit. Uvařenou zeleninu necháme okapat, na talířcích ji posypeme nakrájenou šunkou a přelijeme horkou holandskou omáčkou.

 


Vloženo:21. 10. 2007  
http://www.xkuchtik.cz