INGREDIENCE: 500 g květáku, 125 dkg másla, špetka kari koření, 1 cibule, 3 vrchovaté lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej z vody, necháme okapat a rozebereme na rýžičky. Na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a kari. Zalijeme mlékem, rozšleháme, přidáme trochu vývaru z květáku a uvaříme na hustou omáčku. Když mírně vychladne, vmícháme do ní vejce a polovinu dávky nastrouhaného sýra. Pekáček (zapékací misky) vymastíme máslem, rozložíme do něj květákové růžičky, zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Pokapeme zbytkem másla a zapékáme ve vyhřáté troubě 20 minut.