INGREDIENCE: 8 větších žampiónů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek 2 lžíce kyselé smetany, 1 lžička ostré hořčice, pepř, sůl, 8 párátek. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a opatrně odstraníme nožky a vnitřní okraje kloboučků, abychom získali větší prostor na plnění. Odřezané části pokrájíme a smícháme a nakrájenou cibulí a paprikou. Tuto směs krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme pokrájené maso, pórek, smetanu, hořčici, pepř a sůl. Žampióny naplníme, ovineme plátky slaniny, které připevníme párátky. Žampióny naskládáme do zapékací misky a 10 minut dusíme v troubě.