INGREDIENCE: 300 g velkých žampiónů, šťáva z 1 citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sul, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, omyjeme a opatrně oddělíme nohy od klobouků. Klobouky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou, aby neztratily barvu. Oloupanou a nasekanou cibuli osmahneme na másle a zakrytou ji dusíme. Mezitím oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku. Nohy z žampiónů nakrájíme na malé kousky. Omyjeme, přebereme a nadrobno nasekáme petrželku. Cibuli, česnek, nasekanou část žampiónů a petrželku smícháme se sýrem a dochutíme sol a pepřem. Žampiónové klobouky položíme do pekáčku a plníme je připravenou sýrovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud není náplň dobře spojená. Houby podáváme horké. K tomuto pokrmu se výborně hodí bageta