INGREDIENCE: 4 plátky šunky, 1 čerstvý celer, olej, kelímek bílého jogurtu, kelímek majolky, 1 lžička hořčice, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 čerstvé okurky, 2 vejce vařené natvrdo, 100 g sýra na strouhání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme ho do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. Před přípravou smícháme jogurt s majolkou, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, nadrobno nakrájenou okurku a na kostičky nakrájené vejce. Omáčku nalijeme na odleželý celer, dobře promícháme a směsí potřeme plátky šunky Přehneme je v půli, zbytek celerové směsi naneseme i na povrch a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem. Můžeme obložit rajčaty, paprikami nebo jinou sezónní zeleninou.