INGREDIENCE: 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutek, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžíce strouhané citr. kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného salátu na ozdobení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky Maso z tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu. Pěnu podáváme ve tvaru nočků, které vykrajujeme navlhčenou lžící. Podáváme s opečenými toasty s máslem a listy zeleného salátu.