INGREDIENCE: 500g hovězího masa z plece, 50 másla, 1 l mléka, 1 l vývaru z masa, 2 lžíce hl. mouky, svazek kopru nebo kopr zavařený v octovém nálevu, sůl, ocet, cukr, 2 vejce.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Na másle osmahneme mouku dožluta, zalijeme ji vývarem a mlékem a povaříme. Dochutíme solí, asi lžící cukru, octem a dáme povařit jemně nasekaný kopr nebo 2 lžíce kopru i s nálevem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 30 minut. Pak vyklepneme vejce a rozšleháme je. Maso nakrájíme na plátky, dáme ho do omáčky prohrát a podáváme s houskovými knedlíky. Omáčku můžeme ještě zjemnit lžící másla, které v horké omáčce rozpustíme.