xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ MASO S RAJSKOU OMÁČKOU

 

INGREDIENCE: 500 g hovězího předního masa, 1 l vody, kostka masoxu, pepř, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, sklenka kečupu, 2 lžíce hl. mouky, po špetce tymiánu, dobromysli a majoránky, trochu citr. kůry, 1 lžíce cukru, sůl, 1 lžičky polévkového koření.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s kostkou masoxu přivedeme k varu, vložíme maso, opepříme a vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka (v tlakovém hrnci 50 minut). Na másle osmahneme velmi jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a osmahneme ji, zalijeme vývarem z masa, přidáme kečup, koření a vaříme dohusta. Pak dochutíme solí, cukrem, polévkovým kořením a ještě chvíli povaříme. Hustou sladkokyselou omáčku sejmeme z ohně, maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými těstovinami. Místo kečupu můžeme přidat asi 1 kg rajčat, rozdusit je, propasírovat a použít k přípravě omáčky Musíme však přidat více koření, soli i cukru

 


Vloženo:22. 8. 2007  
http://www.xkuchtik.cz