xkuchtik.cz

 

MYSLIVECKÉ ŘÍZKY

 

INGREDIENCE: 4 velké řízky z hovězí kýty, 50 g slaniny, 30 g hl. mouky, 30 sádla, 40 g,másla, 80 g kořenové zeleniny, 40 g cibule, vývar, cely pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, 20 g mouky, 1 dl červeného vína, šťáva z 1 citrónu, 10 g cukru, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí řízky naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a zprudka v sádle z obou stran opečeme. Pak maso dáme do ohnivzdorné misky, kde jsme na másle osmahli nastrouhanou kořenovou zeleninu, kolečka cibule a všechno další koření. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zapečeme a zalijeme vývarem. Povaříme dohladka a přecedíme. Před podáváním do omáčky přidáme citrónovou šťávu, červené víno a upražený cukr. Podle chuti dopepříme a dosolíme. Podáváme s jemnými knedlíky a jeřabinovým kompotem.

 


Vloženo:27. 10. 2007  
http://www.xkuchtik.cz