xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ PO MYSLIVECKU

 

INGREDIENCE: 4 větší roštěnky, sůl, pepř, hořčice, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 bobkový list, sklenka bílého vína, l lžíce citr. šťávy, šálek zakysané smetany, 200 žampiónů (nebo jiných hub), 1 lžíce másla, špetka drceného kmínu, sul, 4 lžičky brusinkové nebo rybízové zavařeniny.

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmahneme roštěnky Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list, podlijeme vínem a vodou a podusíme doměkka. Mezitím si nakrájíme houby, osmahneme je na másle, ochutíme solí a kmínem a dáme na teplo. Roštěnky vyjmeme, dáme na talíř, omáčku zahustíme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a podle potřeby přisolíme. Na talířích jednotlivé roštěnky přelijeme smetanovou omáčkou, do které jsme přidali podušené houby. Doplníme lžičkou brusinek nebo rybízu. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo smaženými bramborovými kroketami.

 


Vloženo:26. 11. 2007  
http://www.xkuchtik.cz