xkuchtik.cz

 

PŘÍRODNÍ ROŠTĚNKA

 

INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžička hl. mouky, šálek vývaru z masoxu, sklenka červeného vína, 1 lžička worcesteru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme paličkou, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet v chladu. Před přípravou rozpálíme sádlo nebo olej, roštěnky do něj vložíme a opékáme prudce po obou stranách asi po 4 minutách. Roštěnky můžeme také opékat na roštu za občasného potírání olejem. Opečená roštěnka musí byt uvnitř do růžova opečená, nikoliv krvavá. V rozehřátém sádle osmahneme lžičku mouky, zalijeme vývarem a vínem, ochutíme worcesterem a povaříme. Vzniklou omáčkou podlijeme roštěnky, obložíme je čerstvou nebo naloženou zeleninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s opékanými brambory.

 


Vloženo:20. 2. 2008  
http://www.xkuchtik.cz