xkuchtik.cz

 

KEŽMARSKÁ ROŠTĚNÁ

 

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 1 střední cibule, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, paprika, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo, naklepeme, posolíme a popepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou položíme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme čtvrtky rajčat a vše dodusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu zalijeme rozmíchanou moukou ve smetaně a dobře povaříme. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme a přelijeme přes roštěnky. Podáváme s houskovými knedlíky.

 


Vloženo:22. 8. 2008  
http://www.xkuchtik.cz