INGREDIENCE: 4 roštěnky, šťáva z l citrónu, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, hořčice, bylinkové máslo, cibule.
POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme silně olejem. Takto při pravené roštěnky necháme v misce odležet asi 2 hodiny v chladničce či chladném sklepě. Grilujeme asi 6 minut po každé straně. Hotové roštěnky podáváme s cibulí nakrájenou na prstýnky a s bylinkovým máslem.
Bylinková máslo: 100 másla, 1 okurka, 1 lžička nasekané cibule, 1 lžička nasekané petrželky , špetka citrónové kůry, několik kapek citrónové šťávy, sůl.
Změklé máslo utřeme s trochou soli, ostatní suroviny velmi jemně nasekáme a smícháme s máslem. Necháme vychladit.