xkuchtik.cz

 

ROŠTĚNKY S ČESNEKOVÝM MÁSLEM.

Silvestrovské Menu.

 

INGREDIENCE: 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout. Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém oleji 1-3 minuty po každé straně. Osolené a opepřené maso přendáme na talíře. Podáváme s opečenými bramborami a bylinkovým jogurtem.

 


Vloženo:29. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz