INGREDIENCE: 750 g pravé svíčkové, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 100 g šunky, 8 vajec, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru z masoxu, 1 lžíce sójové omáčky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme přes vlákna masa na silnější plátky, lehce je naklepeme tupou stranou nože, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej, vložíme bifteky a z každé strany opékáme asi 4 minuty, aby byly uvnitř růžové, nikoliv krvavé. Stejně opečeme i plátky šunky a v lívanečníku na troše tuku opečeme vejce. Tuk po opékání zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme šálkem vývaru a povaříme, až se tuk odděluje od šťávy, a ochutíme sójovou omáčkou. Bifteky zatím necháme na teple. Pak je poklademe plátky opečené šunky, ozdobíme volským okem z vejce, podlijeme šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky a obložíme přílohovou zeleninou, sterilovanými žampión y, čerstvými rajčaty nakrájenými na plátky, lístkem hlávkového salátu apod.