xkuchtik.cz

 

BIFTEK S JÁTRY

 

INGREDIENCE: 750 g pravé svíčkové, sůl, pepř, dvoje kuřecí játra, 50 g anglické slaniny, sádlo nebo olej, lžička hladké mouky, 4 lžíce kečupu, sklenka červeného vína, šálek vývaru z masoxu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze svíčkové nakrájíme silnější bifteky, naklepeme je tupou stranou nože, osolíme, opepříme a smažíme po obou stranách v horkém sádle společně s plátky anglické slaniny. Bifteky nesmějí být uvnitř krvavé. Je to nezdravé. Opečené bifteky i slaninu vyndáme a necháme na teple. Do vypeku přidáme pokrájená drůbeží játra, krátce osmahneme, zaprášíme lžičkou mouky, osmahneme, vlijeme víno a vývar, ochutíme kečupem a povaříme. Opečené bifteky vložíme na talíř, podlijeme omáčkou s játry, ozdobíme smaženou slaninou a podáváme s opékanými brambory.

 


Vloženo:13. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz