INGREDIENCE: 400 g hovězího masa, 40 oleje, 80 g cibule, 60 mrkve, 60 g celeru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g bílých fazolí, 400 g čerstvých hub, 3 stroužky česneku, 40 g slaniny, sůl, pepř, kmín, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené maso vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Houby nakrájené na plátky osolíme, okmínujeme a podusíme na slanině. K téměř měkkému masu přidáme rozetřený nebo prolisovaný česnek, podušené houby, na plátky nakrájenou zeleninu, rajčatový protlak a dodusíme doměkka. Před koncem teplé úpravy smícháme s uvařenými fazolemi, okořeníme majoránkou a podle potřeby přisolíme. Podáváme s chlebem.